Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Ίσως σας ενδιαφέρει

E-mail Εκτύπωση PDF

ΠΑΡΑΤΑΣΗ προθεσμίας υποβολής : Δίνεται παράταση προθεσμίας υποβολής επιχειρηματικών ιδεών μέχρι τη Δευτέρα 07 Μαΐου 2012.

“Για 5η Χρονιά ο Φοιτητικός Διαγωνισμός E-nnovation
σε Ελλάδα και Κύπρο”


Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν – ELTRUN) διοργανώνει σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Θεσσαλονίκη) και το University of Nicosia (Κύπρο) για 5η συνεχή χρονιά το Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (E-nnovation 2012). Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ. και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα/ υπηρεσίες.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες φοιτητών Ελληνικών και Κυπριακών ΑΕΙ/ ΤΕΙ και η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν. Διεξάγεται δε, με τη συνεργασία φορέων και πανεπιστημιακών εργαστηρίων: ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος), ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θράκης, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Microsoft Innovation Center, ΣΕΠΕ, ΣΕΚΕ κλπ.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε τρεις γύρους και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν την καινοτόμο επιχειρηματική τους ιδέα μέχρι της 30 Απριλίου. Οι ομάδες που θα προκριθούν στον προκριματικό γύρο θα πρέπει μέχρι 15 Ιουλίου 2012 να καταθέσουν το επιχειρηματικό σχέδιο. Ο τελικός γύρος και η ανάδειξη των νικητριών ομάδων θα  πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου 2012. Το Β’ Εξάμηνο οι ομάδες που θα προκριθούν στον τελικό θα βοηθηθούν μέσω ειδικών workshops και διαδικασιών mentoring σε κρίσιμα ζητήματα έναρξης και λειτουργίας νέων επιχειρήσεων όπως: χρηματοδότηση, τεχνικές υποδομές, οργάνωση και ανθρώπινοι πόροι, μάρκετινγκ και πωλήσεις κλπ.

Για την υποστήριξη των συμμετεχόντων, θα διεξαχθούν τον Μάρτιο - Απρίλιο ειδικά workshops (ημερίδες προετοιμασίας) σε όλη την Ελλάδα μέσω των οποίων τα μέλη του ΚΕΜΕΛ και εξειδικευμένοι ακαδημαϊκοί θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από την πολύχρονη σταδιοδρομία τους σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και θα παρέχουν στους υποψηφίους τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές και την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού πλάνου, την προώθηση της καινοτόμου ψηφιακής επιχειρηματικής τους ιδέας καθώς και την υλοποίηση της.

Στο περσινό διαγωνισμό (E-nnovation 2011) συμμετείχαν 262 φοιτητές σε 107 ομάδες από 23 ΑΕΙ / ΤΕΙ. Χορηγός των βραβείων ήταν η Eurobank. Στον τελικό προκρίθηκαν 16 ομάδες και τα βραβεία δόθηκαν στις ομάδες:
•    i-kiosk (φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας και του  ΕΜΠ)
•    sourceLair (φοιτητές του ΕΜΠ)
•    apiculate (φοιτητές του Διεθνές Παν. Ελλάδος και του Αριστ. Παν. Θεσ/νίκης)
•    GPS Art (φοιτητές του  Διεθνές Παν. Ελλάδος)
•    Freewish (φοιτητές του  Παν. Πειραιώς, του  Ελληνικού Ανοικτού Παν. και του Οικονομικού Παν. Αθηνών)
•    Δες το ecoνομικά (φοιτητές του  Οικονομικού Παν. Αθηνών)

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό και αποτελέσματα των τελευταίων ετών, μπορείτε να βρείτε στο site του διαγωνισμού www.ennovation.gr.

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συντονίζεται από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (Μ.Κ.Ε. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κτίριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης,  τηλ. 26510 0 5014, fax 26510 0 5085, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

You are here: Νέα - Newsletter Ίσως σας ενδιαφέρει

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας

 

 

Επικοινωνία

Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Τηλέφωνο: 2651007437
  • Fax: 2651007097
  • Email: mke.advisor1@uoi.gr
  • Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, Τ.Κ. 45110, Ιωάννινα