Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Διεθνές Οικονομικό Περιβάλλον» σε Ιωάννινα, Βόλο, Τρίπολη, Πάτρα

E-mail Εκτύπωση PDF

Τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Πελοποννήσου και Πατρών στα πλαίσια του Προγράμματος Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» διοργανώνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Διεθνές Οικονομικό Περιβάλλον.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Οικονομικών Επιστήμων) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωάννινων (Τμήμα Οικονομικών Επιστήμων), το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Οικονομικών Επιστήμων) και το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών) και απευθύνεται σε αποφοίτους Πανεπιστημίων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και κατόχους ισότιμου πτυχίου της αλλοδαπής, αντίστοιχου ή συναφούς με το περιεχόμενο του Προγράμματος.

Το πρόγραμμα συγκροτείται σε τέσσερις με συνολικό αριθμό 150 ωρών διδασκαλίας και 20 ώρες εξέτασης. Οι τέσσερις ενότητες είναι:

  • Διεθνές Οικονομικό Περιβάλλον και Επιχειρήσεις
  • Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
  • Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας
  • Στρατηγική και Επιχειρηματικότητα

Συνολικά θα δημιουργηθούν 4 τμήματα, ένα σε κάθε πόλη (Βόλος, Ιωάννινα, Τρίπολη, Πάτρα). Σε κάθε τμήμα θα διδαχτούν και οι τέσσερις ενότητες, την περίοδο Ιούλιος 2015 -Οκτώβριος 2015.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης έχουν απόφοιτοι Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, ή ισότιμου πτυχίου της αλλοδαπής με πτυχίο αντίστοιχο ή συναφές στο περιεχόμενο του προγράμματος. Σε διαφορετική περίπτωση θα εξετάζεται η ύπαρξη αποδεδειγμένης επαγγελματικής δραστηριότητας στον επιστημονικό τομέα του προγράμματος. Ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δίδεται σε αποφοίτους Τμημάτων Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Σχολών καθώς και Τμημάτων Οικονομικών, Διοίκησης, Πληροφορικής, Βιολογίας-Βιοχημείας, Φαρμακευτικής, Φυσικομαθηματικής Σχολής καθώς και αποφοίτους άλλων Τμημάτων με ενδιαφέρον στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων στους τομείς του πολιτισμικής βιομηχανίας, του τουρισμού και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστή. Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί σε απόφοιτους ηλικίας άνω των 45 ετών καθώς επίσης και σε απόφοιτους χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικά κριτήρια (ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κ.α.).

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη από το βιογραφικό τους σημείωμα, όπου θα δηλώνουν τον τόπο παρακολούθησης αυτού.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών (αίτηση και βιογραφικό) θα γίνεται σε φάκελο στη Γραμματεία του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών στο Βόλο, καθημερινά από τις 9:00 έως 15:00 ή ταχυδρομικά με συστημένο φάκελο στη διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Γραμματεία Τμήματος Οικονομικών Σπουδών, Κοραή 43, Τ.Κ. 38333, Βόλος. Για την συμμετοχή στο ΠΕΓΑ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Υπόψη κου. Σταμπουλή ή με email στην διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Οι αιτήσεις υποψηφιοτήτων θα πρέπει να έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά ή παραληφθεί ταχυδρομικά το αργότερο έως τις 23/06/2015.

Από το ΠΕΓΑ θα χορηγείται στο συμμετέχοντα Πιστοποιητικό Συμμετοχής, υπό την προϋπόθεση της παρακολούθησης τουλάχιστον του 80% των προγραμματισμένων ωρών επιμόρφωσης και την επιτυχή αξιολόγηση, συνοδευόμενο από παράρτημα όπου θα αναφέρονται τα μαθήματα που παρακολούθησε και οι πιστωτικές μονάδες κατά ECTS που αναλογούν.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης παρέχεται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Μπάρλα Αχιλλέα, (τηλ. 24210-74728, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ). Για πληροφορίες για το Πρόγραμμα των Ιωαννίνων μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Τσιούρη Απόστολο,
τηλ. 2651005929.

Η αναλυτική πρόσκληση και η σχετική αίτηση δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (http://ee.uth.gr/attachments/384_kainotomia_epixeirimatikothta.pdf και http://ee.uth.gr/attachments/384_kainotomia_epixeirimatikothta-aitisi.doc).

You are here: Features

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας

 

 

Επικοινωνία

Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • Τηλέφωνο: 2651007437
  • Fax: 2651007097
  • Email: mke.advisor1@uoi.gr
  • Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, Τ.Κ. 45110, Ιωάννινα