Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Εκδήλωση: "Beyond Silicon Valley: Entrepreneurship in Transitioning Economies – The Greek Story"

E-mail Εκτύπωση PDF

 logo valley

Διαδικτυακό μάθημα προσαρμοσμένο στο Ελληνικό Κοινό

 

«Beyond Silicon Valley: Entrepreneurship in Transitioning Economies – The Greek Story»

με εκδήλωση στα Ιωάννινα

Ένα νέο μαζικό, ανοιχτό, διαδικτυακό μάθημα (Massive Open Online Course - MOOC), με τίτλο “Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies. Προσφέρεται σε όσους ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν το πρώτο τους βήμα στην επιχειρηματικότητα.

Tο ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και η Metavallon προσφέρουν ένα μαζικό, ανοιχτό, διαδικτυακό μάθημα (Massive Open Online Course - MOOC) από την πλατφόρμα Coursera που για πρώτη φορά θα έχει υλικό ειδικά σχεδιασμένο για το Ελληνικό κοινό. H δράση στηρίζεται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Το μάθημα διοργανώνεται από το καθηγητή Michael Goldberg του Case Western Reserve University και θα διαρκέσει από 28 Απριλίου 2014 μέχρι 9 Ιουνίου 2014. Αφορά στο πώς αναπτύσσονται τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα εν καιρώ κρίσης και σε οικονομίες σε μετάβαση. Το μάθημα προσφέρει απλές, πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες για το ξεκίνημα μιας επιχείρησης, την ανεύρεση κεφαλαίου και την αξιοποίηση ενδιάμεσων υποστηρικτικών δομών.

Για την δημιουργία του ελληνικού εκπαιδευτικού υλικού βιντεοσκοπήθηκαν 36 συνεντεύξεις, στις οποίες συμμετέχουν Έλληνες επιχειρηματίες, ειδικοί επί της χρηματοδότησης, εκπρόσωποι οργανισμών και κρατικών φορέων. Είναι η πρώτη φορά που ένα μαζικό, ανοιχτό, διαδικτυακό μάθημα έχει ενσωματώσει σε τέτοια έκταση υλικό από την Ελλάδα.

Την Πέμπτη 29/5/2014 στις 15:00 θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση στα Ιωάννινα για όσους έχουν εγγραφεί στο μάθημα . Η εκδήλωση αυτή είναι στο πλαίσιο των 4 συναντήσεων που θα γίνουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Du Lac. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις σχετικές με το μάθημα στους ακαδημαϊκούς υπευθύνους του μαθήματος, καθώς και να συνομιλήσουν με τους προσκεκλημένους ομιλητές Αλεξάνδρα Χολή από την Metavallon και τον Χάρη Μακρυνιώτη από την Endeavor Greece.

Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε το ελληνικό κοινό και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε μια  συζήτηση επί της επιχειρηματικότητας, προσφέροντας την εμπειρία Αμερικανικού Πανεπιστημίου και τη διάδραση με επιχειρηματίες, συμβούλους, αναλυτές και ειδικούς.

Η προσέγγισή μας: Go local! And go live!

Το μάθημα είναι δωρεάν και ανοιχτό σε όλους. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε αυτή την μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, δεν έχει παρά να εγγραφεί στην ιστοσελίδα www.alba.edu.gr/mooc.

Το μάθημα ξεκινά στις 28 Απριλίου, 2014.

Η δράση στηρίζεται από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Φανή Μαξιλάρη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. "> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , τηλ. 210 8964531 ή με τον Σύμβουλο Επιχειρηματικότητας της ΜΚΕ του Παν. Ιωαννίνων κ. Σπύρο Παπαβλασόπουλο, τηλ. 2651007437, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Με την στήριξη της 

mke 1

You are here: Home